Ruský experiment (Russian Sleep Experiment)

Záhady » Ruský experiment (Russian Sleep Experiment)

13.9.2015, Tomáš Frýdl

Hlavním „hrdinou“ tohoto experimentu je tzv. NIKOLAJEVŮV PLYN, což byla látka, která se vyrobila na zakázku. Cíl této látky byl jediný – udržet vzhůru vojáky, kteří se museli účastnit i několikadenních bitev. Tolik o plynu, teď k samotnému experimentu.

  1. Jedná se o experiment sovětských vědců, kteří nechali pět lidí 30 dní nespat. Vědci je "otrávili" takzvaným Nikolajevovým plynem, který měl zajistit u lidí nespavost. Povedlo se jim to, ale pokusní lidé (zajatci) po 30 dnech zemřeli. Původně to mělo sloužit k tomu, aby vojsko mohlo bojovat déle a a nemuseli nasazovat tolik vojáku. Byli izolováni v místnosti, kde byly postele na spaní a voda, WC a sušená jídla. Za 5 palců tlustým sklem se dal pozvolna vpouštět plyn. Tento plyn nebyl jedovatý, alespoň ne ve velkých dávkách. První 4 dny šly hladce, hlavně proto, že jim byla slíbená svoboda. Pátý den si začali stěžovat na špatné podmínky a vedlejší účinky, jako paranoia a začínali mumlat nesmyslné věci do mikrofonů v místnosti. Devátý den jeden začal křičet a běhat okolo a po chvílí se přidali další dva. Přestali mumlat a otevřeli knihy a trhali listy, kterými si utírali výkaly a lepily je na sklo, aby je nebylo vidět.
  2. Patnáctý den o půlnoci se otevřeli dveře a vešlo dovnitř několik vědců se spousty sovětských vojáků, aby drželi subjekty v "šachu". Naplnili komoru čerstvým vzduchem a plyn odstranili, ale křik začal být větší a subjekty začaly křičet o návrat plynu a tak se zjistilo, že plyn je vysoce návykový. Když vešli dovnitř, pokusní lidé začali křičet jako ještě nikdy a jeden z lidí byl mrtvý. Z nedostatku jídla byl rozpoznán náznak kanibalismu a to tak, že části mrtvého byly roztroušeny okolo a některé chyběli tak se předpokládalo že byly "sežrané".
  3. Chtěli je dostat ven ale oni křičeli, že nechtějí a ať zapnou plyn, jinak chcípnou. Když se je agenti a vojáci pokusili dostat ven, tak se pustili do boje. Jeden byl zastřelen a další byl vážně zraněn. Při tomto incidentu přišlo o život pět vojáků. Tři živí pokusní lidé byli odvezeni a omezeny od plynu a dva z nich s nepoškozenými hlasivkami pořád prosili o plyn. Vážně zraněný zemřel při o operaci bez uspání, protože subjekt byl proti uspání imunní. A jeden ze dvou, co přežili , si zničil hlasivky, když začal řvát. Když chtěli zbylé dva operovat, také bez anestetik, nešlo to, protože se pořád smáli. Když přestali, začali žádat o plyn a když se jich zeptali proč chtějí plyn, odpověděli stejně: "Musím zůstat vzhůru."
  4. Po té, co byli zbylí vězni operováni a prošli si různými lékařskými zákroky, vyžadovali, aby byli opět navráceni do místnosti s Nikolajevovým plynem. Vědci odmítali, avšak velitel na to přistoupil. Vězni se ocitli opět na začátku. Tady ale nastal zvrat. Velitel přikázal, aby do komory přistoupili tři vědci a zůstali tam s vězni. Jakmile toto velitel vyslovil, jeden ze tří vědců vytáhl zbraň a velitele zastřelil. Zbylí vědci utekli. Nyní hrál důležitou roli vědec-vrah. Zastřelil zbylé ubohé vězně, až na jednoho. Zeptal se ho, co je zač.
    Vězeň odpověděl: „Cožpak jsi tak lehce zapomenul?“ zeptal se, „Jsme vy. Jsme chaos, který je v každém z vás, který neustále prosí o svobodu ve vaší nejhlubší zvířecí mysli. Byli jsme to, před čím se každou noc skrýváte ve svých postelích. Jsme to, co se stává tichem, když odcházíte do nočního přístavu (usínání), kam nemůžeme jít.“

Komentáře

Antispamová ochrana: Napište číslo 100 slovem
Kokršpaněl - 13.6.2017 10:15

Hustý.

Odesláno z IP: 89.24.247.141

Webové stránky zdarma