Sídlo Marka Twaina

Strašidelná místa » Sídlo Marka Twaina

14.9.2015, Tomáš Frýdl

Slavný americký spisovatel známý jako Mark Twain, který napsal Dobrodružství Toma Sawyera a Huckleberryho Finna, se narodil 30. listopadu 1835, vlastním jménem Samuel Clemens. V roce 1870 si vzal Olivii, lásku svého života a mladou dívku ze spořádané rodiny.

  • Pár se přestěhoval do Hartfordu v Connecticutu, kde si koupili pozemky podél Farmington Avenue. V roce 1873 si najali newyorského architekta Edwarda Tuckermana Pottera, aby jim navrhl nové sídlo, které by bylo postaveno na kopci, aby tak mohli pozorovat zemi pod sebou.
  • -Potterovy návrhy obsahovaly i mnoho myšlenek, se kterými přišla sama Olivie. V postaveném sídle si rodina užívala - jak sám Mark Twain řekl, byly to nejšťastnější a nejproduktivnější roky jejich života. V roce 1891 však byla rodina nucena kvůli finančním problémům odejít do Evropy. I když pro ně už nikdy nic nebylo tak dobré, jako doma v Hartfordu, zpátky se už nevrátili. Těžké bylo také to, že se Olivie nechtěla vracet do domu, kde jim roku 1896 zemřela dcera. Clemens prodal sídlo v roce 1903. Hlášená paranormální aktivita zahrnuje zjevení temných postav, chladná místa, blikající světla, podivné zvuky a hlasy.

Komentáře

Antispamová ochrana: Napište číslo 100 slovem

Webové stránky zdarma